Ronaldinho heeft een bijzonder inspirerende boodschap voor alle voetballers

Een flink aantal maanden geleden schreven we over een brief die Ronaldinho aan zichzelf had geschreven, gericht op de Ronaldinho toen hij nog een klein jongetje was. Het was een prachtige brief vol met herinneringen, mooie momenten in zijn carrière, maar vooral over het feit dat plezier het belangrijkste is. De ware filosofie van ’s werelds meest magische voetballer kwam erin naar voren: ‘Play Free’.

Ronaldinho x Nike ‘Play Free’

Het zijn de woorden uit die brief die Nike geïnspireerd heeft om hier een campagne rond omheen te bouwen, waarin Ronaldinho via onderstaande schitterende video nogmaals zijn boodschap duidelijk maakt aan de voetbalwereld: ‘Lief voetbal, als ik je één advies mag geven zeg ik jou wat mijn vader me ooit zei. Speel met de bal. Speel vrij.”

De campagne werd deze week met bovenstaande video gelanceerd, samen met andere Nike atleten als Neymar, Vinicius, Mbappé, Mallory Pugh en Tammy Abraham. Over de producten die bij deze campagne gaan horen is trouwens nog niets bekend, dus dat wordt afwachten. Zou toch heerlijk zijn als er weer wat Tiempo’s in Ronaldinho stijl gelanceerd worden of iets dergelijks.

Nu hebben we trouwens nog niet eens de brief van Ronaldinho aan zichzelf laten zien waar het allemaal mee begon. Die kun je hier vinden.