Ronaldinho gaat eigen voetbal-cryptocurrency op de markt brengen

Ronaldinho, wie kent hem niet? De goedlachse ex-voetballer die door velen gezien wordt als één van de, zo niet beste voetballer ooit met ongelofelijke skills. Hij heeft de voetbalschoenen al een tijdje aan de wilgen hangen, maar hij is nog steeds actief in de voetbalwereld. Sowieso als ambassadeur van FC Barcelona, maar hij gaat nog meer moeite doen om de voetbalwereld te helpen. Met een eigen cryptocurrency om precies te zijn.

Ronaldinho SoccerCoin Project

Het project is nog maar net gepresenteerd en wat de Ronaldinho SoccerCoin (RSC) precies gaat doen is nog niet helemaal bekend, maar er zit in ieder geval een mooie gedachte achter. Hij wil een digitale munt creëren voor de hele voetbalwereld. Daarin moet je denken aan het voetbal van amateur- tot profniveau, maar ook eSports, betting en voetbal academy’s moeten gebruik kunnen maken van de digitale munt.

In onderstaande video wordt het idee (lichtelijk vaag) uitgelegd en daarin zien we onder andere dat er gesproken wordt over het bouwen van digitale VR stadions per werelddeel. Het ultieme doel om de munt te gebruiken zodat kinderen in de armere landen ook geholpen kunnen worden en kunnen genieten van voetbal is in ieder geval een prachtig doel.

De cryptocurrency wordt ondersteund door NEO, wat al een hele grote speler is op de cryptomarkt, dus dat het serieus genomen wordt moge duidelijk zijn. Zal het een bedreiging vormen voor Bitcoin? Dat zal nog moeten blijken, maar het heeft dan ook niet hetzelfde doel. Vanaf 6 augustus is de Ronaldinho SoccerCoin verkrijgbaar. Voor meer info of mogelijke investeringen kun je hier terecht.

Bron: Manners