Op deze bijzondere manier presenteerde AC Milan wereldster Ronaldinho

Het is de zomer van 2008 en een goed gevuld San Siro zit met smart te wachten op de presentatie van een absolute wereldster: Ronaldinho. De Italianen hebben alles uit de kast gehaald om hun nieuwe held een warm welkom te geven. In tegenstelling tot wat we deze zomer hebben gezien liep deze spelerpresentatie vlekkeloos. Niet gek ook, want wat deze man met een bal kon was onnavolgbaar. Resultaat was een heerlijke show, waarbij zelfs nog een hoofdrol was weggelegd voor een Nederlander.

Ronaldinho & Touzani

Speciaal voor de presentatie werd de Nederlandse Soufiane Touzani op het laatste moment ingevlogen. Deze freestyle-voetballer was toen al relatief bekend door zijn filmpjes op YouTube, dat toen nog in de kinderschoenen stond. Hij, en nog een andere freestyler, werden op de middenstip van het San Siro gezet om vervolgens het publiek te vermaken met lekkere tricks. Zo gezegd zo gedaan en ook Ronaldinho deed vrolijk mee.

Ronaldinho had misschien niet de skills van Touzani, maar hij liet wel zien wat een heerlijke speler AC Milan aan de haak had geslagen. Daar kunnen spelers als Theo Hernandez en vooral Dembélé nog wat van leren. Zij ging lelijk de mist in tijdens hun presentatie. Toch gaat de award voor de grootste fail tijdens een spelerspresentatie naar deze Colombiaan.