Ronaldo krijgt gruwelijke Nike Mercurials ter ere van zijn vijfde Ballon d’Or

Het is inmiddels bijna traditie in voetballand: Ronaldo of Messi wordt uitgekozen tot beste speler van het jaar, ontvangt de Ballon d’Or en een dag later heeft de sponsor alweer gruwelijke limited edition voetbalschoenen voor de beste man klaar staan. Aangezien Cristiano Ronaldo gisteren zijn vijfde Gouden Bal won is het vandaag de beurt aan Nike om Ronaldo te verwennen. En dat is wel gelukt hoor. Wat een parels.

Nike Mercurial Superfly CR7 Quinto Triunfo

Ondanks de matige start van het huidige seizoen ging iedereen er al vanuit dat Ronaldo de Ballon d’Or zou winnen en dat heeft hij natuurlijk vooral te danken aan zijn goede vorm in de lente van afgelopen seizoen, waarin hij en Real Madrid de Champions League en La Liga won.

Net als bij zijn voorgaande Ballon d’Or schoenen is goud de belangrijkste kleur. Deze keer trouwens geen ‘CR7’ op de mediale zijde van de hiel, maar op de hak. Hierdoor is er meer plek voor de zeer bijzondere Nike Swoosh. In deze Swoosh zijn namelijk de jaren verwerkt waarin hij eerder de Gouden Bal won: 2008, 2013, 2014, 2016 en nu dus ook 2017. De manier waarop Nike dit gemaakt heeft hebben ze trouwens nog nooit eerder gedaan. Uiteraard wordt het allemaal afgemaakt met een glanzend gouden zoolplaat.

Vanaf komend weekend zal Ronaldo de schoenen zelf op het veld gaan dragen en verder zullen er duizend paren verkocht worden, die allemaal individueel genummerd worden. Mocht je een paar weten te bemachtigen dan weet je dus ook precies welk paar het is. De Nike Mercurial Superfly CR7 Quinto Triunfo voetbalschoenen zijn vanaf 14 december verkrijgbaar.

Voordat de Gouden Bal 2017 uitgereikt werd blikte we terug op de schoenen die Messi en Ronaldo van adidas en Nike hebben gekregen. Hier kun je het zelf even checken en kiezen wie de vetste Ballon d’Or schoenen heeft.

Foto’s: SoccerBible