Waarom EA Sports Ronaldo van de FIFA 19 cover heeft verwijderd

Het is elk jaar best wel een dingetje: wie staat er op de cover van de nieuwe FIFA game. Het is natuurlijk een behoorlijke eer als je op de cover staat van een game die door miljoenen fans gespeeld wordt. Het doet zelfs iets met je aanzien. Ronaldo heeft die cover al meerdere malen gehad en ook dit jaar was het weer zover. Was, want inmiddels is hij van de cover geknikkerd en is hij zelfs niet meer in de menu’s in het spel te zien en wordt ‘ie ook niet meer gebruikt bij andere promotionele doeleinden.

In plaats daarvan zijn Neymar, Dybala én Kevin de Bruyne tegenwoordig op de cover te zien. Zij worden ook in de menu’s gebruikt, samen met Alex Morgan, de Amerikaanse voetbalster. Maar waarom geen Ronaldo meer?

Ronaldo van FIFA 19 cover verwijderd

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt is die verkrachtingszaak die nog steeds speelt en pas schikte hij ook in een rechtszaak over belasting ontduiking en betaalde maar liefst €18.8 miljoen boete. Toch zijn dit volgens een woordvoerder van EA niet de redenen voor de opmerkelijke beslissing. Deze woordvoerder vertelde aan Eurogamer namelijk dat de ‘refresh’ te maken heeft met de terugkeer van de Champions League. Het Miljardenbal waar Ronaldo ook nog gewoon in actief is (hij won ‘m zelfs de laatste 3 keer).

‘Met de komst van de UEFA Champions League naar FIFA 19 hebben we een unieke mogelijkheid om een reeks verschillende content aan te bieden die de spanning van het échte voetbal reflecteert. We zetten graag verschillende talenten in de spotlights bij onze sport games en met de Champions League knockout fase onderweg hebben we gekozen voor een aantal nieuwe enorme sterren in het voetbal.’ 

Deze reden blijft een beetje moeilijk te geloven, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat ze een verandering wilde maken op het moment dat de spannendste fase van de Champions League (het toernooi wat ze jarenlang kwijt waren aan PES) aanbrak. Inmiddels is er op FIFPlay een poll gaande met de vraag: wie wil jij op de FIFA 20 cover? Daar staat een opvallende naam bovenaan.