Wat Ronaldo voor een Instagram-post betaald krijgt is bizar

Volg jij Cristiano Ronaldo op instagram? Die kans achten wij best groot, want hij heeft maar liefst 137 miljoen volgers. Geen enkele voetballer heeft zoveel volgers als de Portugees en dat zal het ego van CR7 ongetwijfeld goed doen. Niet alleen zijn ego wordt blij van 137 miljoen volgers, ook zijn portemonnee raakt er goed gevuld door. Grote bedrijven en merken willen door zijn enorme bereik graag op de Instagram van Ronaldo verschijnen en betalen daar flink voor.

Via Hopper is deze maand een nieuw overzicht naar buiten gekomen over de 10 best betaalde sporters op instagram. Hierin wordt uiteen gezet wat een atleet betaald krijgt wanneer hij/zij reclame maakt voor een merk in één van hun insta-foto’s. Hieronder zie je die top 10.

Stel je hebt een horlogemerk en wilt dat Cristiano deze in een foto promoot, dan moet je de Heer Ronaldo een slordige $750.000 dollar overmaken. Omgerekend is dat nu €642.500. In de afbeelding hieronder zie je dat Neymar op plek twee komt en Messi op plaats drie volgt. Nummer 4 is ook opvallend. Hoewel Beckham al een tijdje gestopt is met voetbal is zijn status als stijl icoon nog altijd veel waard.

Dat is lekker cashen toch? Even een foto’tje maken, op instagram knallen en meteen weer een nieuwe Ferrari uitzoeken. Bizar. Wat overigens bijna net zo bizar is zijn de medische tests die Juventus afnam bij Ronaldo. De uitkomsten werden vergeleken met die van een 20-jarige.