Ronaldo’s goals in de CL kwartfinales beloven weinig goeds voor Ajax

Deze week barsten de kwartfinales van de Champions League eindelijk los en natuurlijk is Ajax – Juventus de wedstrijd waar we het meeste naar uitkijken. Lang was onduidelijk of Ronaldo op tijd fit zou zijn nadat hij in de interlandperiode uitviel met een hamstringblessure, maar het lijkt erop alsof hij fit genoeg is om te spelen. Leuk voor de neutrale toeschouwer, maar dat het de kans verkleint op een goed resultaat voor Ajax moge duidelijk zijn. Zeker als je nagaat hoe goed deze man is in de kwartfinales van de Champions League.

Ronaldo in de kwartfinales van de Champions League

Hij speelde voor Manchester United en Real Madrid al 20 wedstrijden in deze fase van het miljardenbal en in die 20 wedstrijden scoorde hij 23 keer. En wat voor goals waren dat zeg. Het Twitter account van de UEFA Champions League zette de mooiste op een rijtje. Natuurlijk ontbreekt zijn ongelofelijke omhaal van vorig jaar tegen Juve niet, maar dat was niet de enige wereldgoal..

Rechts, links, kopbal, vrije trap, raket van grote afstand, omhaal, hij maakte zo’n beetje alle mogelijke goals in de kwartfinales. Uiteraard zijn we zijn laatste wedstrijd in het shirt van Juve ook nog niet vergeten, waarin hij er hoogstpersoonlijk met drie goals voor zorgde dat Juve doorging naar de kwartfinales. Het belooft allemaal weinig goeds voor Ajax, maar natuurlijk blijven we hoop houden op wederom een prachtig resultaat voor de Amsterdammers én het Nederlandse voetbal.

Ronaldo heeft inmiddels zoveel (prachtige) goals gemaakt dat we andere kwaliteiten van hem wel eens over het hoofd zien. Zijn loopacties zonder bal bijvoorbeeld, waar hij de kansen mee creëert voor zichzelf. Die zijn echt het ultieme voorbeeld voor elke aanvaller.