Ronaldo liet zich gisteren van zijn beste en slechtste kant zien (video)

Het eerste échte voetbalweekend zit er alweer op en het was genieten. De Premier League kende een mooi openingsweekend, de Eredivisie idem dito en als afsluiter was daar Barcelona – Real Madrid voor de Spaanse Supercup. De eerste helft viel tegen, maar dat werd meer dan goed gemaakt tijdens het tweede bedrijf. Piqué zorgde daarin met een eigen goal voor de 0-1 en Messi schoot even later een penalty binnen na een behoorlijke schwalbe van Suárez. Daarna werd het de wedstrijd van Cristiano Ronaldo.

De beste kant van Ronaldo

Ronaldo kwam in de 58e minuut binnen de lijnen en verving Benzema. In de 77e minuut scoorde Messi de penalty, maar die gelijkmaker van de Argentijn werd al snel teniet gedaan door een heerlijke goal van Ronaldo. Real Madrid kwam eruit met een typische counter en Asensio gaf de bal diep op Ronaldo. Met Piqué voor zich kapte de Portugees naar binnen en krult hij de bal heerlijk in de lange kruising.

Slechtste kant van Ronaldo

Je zult misschien denken dat wij met de slechtste kant van hem de ‘schwalbe’ bedoelen waar hij zijn tweede geel voor kreeg, maar dat is niet zo. Dat vonden we namelijk niet echt een schwalbe en al helemaal geen tweede gele kaart waard. Het gaat ons meer om de eerste gele kaart. Na zijn doelpunt trok hij namelijk zijn shirt uit.

Dat doet hij wel vaker, maar het is vooral wat hij met dat shirt deed wat we nogal kinderachtig en triest vonden. Hij imiteerde de manier waarop Messi afgelopen seizoen zijn winnende doelpunt in het Bernabeu vierde en leek dat te doen op aandringen van Marcelo. Zo’n legendes horen elkaar wat ons betreft niet voor de gek te houden. Hieronder de beelden.

Twitter reageerde er ook niet echt positief op.

Oh en trouwens, had je de wereldgoal en beslissende 3-1 van Asensio al gezien? Nee? Check ‘m hieronder maar eens dan. Wat een goal!

Wat trouwens ook niet echt netjes was van Ronaldo was het duwtje dat hij de scheids gaf na het krijgen van zijn tweede gele kaart en dus rood. Volgens Spaanse media riskeert hij hierdoor zelfs een schorsing van vier tot 12 wedstrijden. Laten we hopen dat het niet zó zwaar bestraft wordt, maar dat dit ook een negatief punt was in de avond van Ronnie moge duidelijk zijn.

Toch blijven we natuurlijk van Ronaldo houden, want voor zo’n goede voetballer kun je niets dan respect hebben. Kijk jij ook enorm op tegen de Portugees en zijn kwaliteiten? Dit zijn 3 oefeningen die jij zelf kunt doen om te sprinten en springen als Ronaldo.