Ronaldo maakte beginnersfout door ‘verkeerde noppen’ te kiezen

Afgelopen zaterdag speelde Portugal een WK kwalificatie wedstrijd in en tegen Andorra die met 0-2 gewonnen werd door goals van Ronaldo en Andre Silva, ondanks dat Ronaldo op de bank begon. Dat was echter niet het meest opmerkelijke wat betreft Ronaldo, want na rust kwam hij binnen de lijnen op schoenen met de ‘verkeerde noppen’. Ze speelden namelijk op een kunstgrasveld en hij droeg zijn eigen Nike Mercurial CR7’s met SG (Soft Ground), oftewel aluminium noppen.

Beginnersfout

Een hoogst opmerkelijke beslissing van de Portugees, want met deze noppen op kunstgras voetballen wordt sterk afgeraden. Ze zijn namelijk gemaakt voor extra grip op natte, drassige velden en zeker niet voor de hardere kunstgrasvelden. Op kunstgras wordt de kans op blessures stevig vergroot met deze langere, scherpere SG noppen omdat je bij het draaien veel sneller ‘vast komt te zitten’ in het veld. Daarnaast is de impact op de enkels veel groter doordat de klappen op de hardere ondergrond telkens verdeeld worden over minder noppen.

Gelukkig is hij niet geblesseerd gemaakt, maar Ronnie zou beter moeten weten. Zeker als je bedenkt dat deze man de schoenen voor het uitkiezen heeft bij zijn sponsor Nike.

Het kiezen van de juiste schoenen voor de juiste ondergrond is dus belangrijk, maar dat is niet het enige waar je op moet letten als het op voetbalschoenen aankomt. Dit zijn 10 dingen die je absoluut niet moet doen met je voetbalschoenen.