Ronaldo legt eindelijk uit waarom hij dat verschrikkelijke kapsel had

We herinneren de Braziliaanse Ronaldo natuurlijk van een paar dingen. Het is één van de beste spitsen ooit, ex-PSV’er, en met Brazilië won hij twee keer het wereldkampioenschap. Vooral zijn laatste (in 2002) staat in ons geheugen gegrift. Natuurlijk vanwege Ronaldo’s twee doelpunten in de finale tegen Duitsland, maar ook om dat rare kapsel van wat hij had. Niemand wist eigenlijk waarom hij er zo bij liep, maar hij heeft het nu eindelijk uitgelegd.

Kapsel Ronaldo WK 2002

De 40-jarige oud spits sprak met ESPN Brazil over het kapsel. Al snel wordt duidelijk dat hij het kapsel niet had omdat hij dat mooi vond. Nee, het was om mensen af te leiden van zijn fitheid. Bijzonder, maar doeltreffend.

“Ik had last van mijn lies en is was op 60% van mijn kunnen. Iedereen had het alleen maar over die blessure, dus toen heb ik mijn hoofd geschoren. Toen ik de volgende dag op de training kwam met dit kapsel, had niemand het nog over mijn blessure.”

We kunnen dus wel stellen dat zijn doel bereikt was. Of hij ook al wist dat hij jarenlang om dit kapsel herinnerd zal worden betwijfelen we, maar wat maakt het uit als je uiteindelijk het toernooi wint én de enige twee doelpunten maakt in de finale?

Leestip: Dit zijn de beste voetbalkapsels van de maand januari

Bron: JOE.co.uk