Trainen, eten en herstellen precies zoals Ronaldo doet? Dat kan vanaf nu

De nacht voor een wedstrijd drinkt Ronaldo thee met honing of melk en neemt hij een heel heet bad van zo’n 20 minuten. De routine zorgt voor ontspanning, maar is tegelijkertijd ook strategisch. Ronaldo gelooft namelijk dat ‘slimme details’ als deze het grootste verschil maken om goed te presteren. Nike is de samenwerking met Cristiano aangegaan om via de Nike+ Training Club app zijn succesvolle methodes te delen met iedereen. Ook jij kunt dus gaan trainen, eten en herstellen als Ronaldo.

Nike+ Training Club app

Hoewel zijn workouts soms bikkelhard zijn weet Ronaldo dat hij elk aspect van zijn gezondheid tot in de puntjes moet beheersen om optimaal te presteren. ‘Goed eten, gehydrateerd blijven en goed slapen,’ zegt hij. ‘Hier heeft mijn focus vanaf het begin van mijn carrière op gelegen.’

Deze benadering van de Portugees is de reden waarom Nike met hem samenwerkt aan de lancering van een nieuwe serie workouts, inclusief gezondheids- en motivatietips. Het resultaat is een nieuwe ervaring die erop gericht is om iedereen te kunnen laten trainen als Ronaldo. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Workouts die Ronaldo doet om topfit te worden/blijven. Deze oefeningen zijn gebaseerd op lichaamsgewicht en kun je overal doen.
  • Eenvoudige voeding- en hersteltips van Ronaldo tijdens rustperiodes.
  • Een feed gevuld met informatieve video’s en artikelen waar Ronaldo tips deelt over zijn voeding, hydratatie, herstel en motivatie.
  • Suggesties op het gebied van voetbalgear waarmee je het beste presteert.

Joaquin Sanda, Ronaldo’s fitness trainer, heeft geholpen bij het creëren van deze serie workouts die gericht zijn op snelheid, behendigheid en het bouwen van kracht via lichaamsgewicht oefeningen. Je kunt de app hier downloaden.

Nog zo’n indrukwekkende krachtpatser in de selectie van Real Madrid is Sergio Ramos. Wij spraken hem in Madrid over zijn ongekende kop- en sprongkracht.