Wat gaat er aan FIFA 19 veranderen na Ronaldo’s transfer naar Juve?

Gisteren werd de voetbalwereld flink opgeschud en dat had een keer niets te maken met het WK in Rusland. De transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus werd namelijk officieel bekend gemaakt en hoewel de geruchten al langer rond gingen was het toch een behoorlijke schok. Ook bij EA Sports zullen ze zich even achter de oren gekrabt hebben, want hét gezicht van FIFA 19 staat op de geplande cover in een Real Madrid tenue. En dat zal ongetwijfeld niet het enige zijn wat problemen gaat opleveren.

Een logistieke nachtmerrie?

Dat Ronaldo de cover-ster ging worden zat er al lang aan te komen, maar aangezien de cover al klaar was en onthuld is kan deze transfer voor een logistieke nachtmerrie gaan zorgen bij EA. Ze zouden de cover in ieder geval moeten gaan veranderen als ze Ronaldo als cover-ster willen houden en dat zal vast wel. Neymar wordt overigens bij de Champions Edition als mede cover-ster gebruikt, dus ze zouden ook alle covers kunnen veranderen naar Neymar. Op de website van EA Sports FIFA is in ieder geval nog niets veranderd zoals je hieronder kunt zien.

Eenzelfde probleem deed zich afgelopen jaar voor bij PES toen Neymar op het laatste moment naar PSG vertrok. Dat was zelfs zo last minute dat PES toch gewoon de game moest verschepen met Neymar in een Barça tenue op de cover. Konami lanceerde toen vlug een update om hem uit de in-game menu’s te halen en hem in het juiste tenue te zetten. Nu is de transfer van Ronaldo ruim op tijd voor FIFA 19, dus dat zal geen enorm probleem vormen. Er lijkt zich echter een groter probleem voor te doen: The Journey.

Gevolgen voor The Journey

Voordat we hier verder op ingaan: Spoilers als je The Journey nog niet gespeeld hebt in FIFA 18 en het nog wel wil gaan doen. In FIFA 18 zag je dat de hoofdrolspeler Alex Hunter in zijn reis naar de top Ronaldo ontmoette en naar Real Madrid ging om daar de Champions League te winnen.

Aangezien Ronaldo zo nadrukkelijk aanwezig was als Real Madrid speler bij The Journey in FIFA 18, zal EA mogelijk opnieuw moeten nadenken over hoe het verhaal van The Journey verder gaat verlopen. Ze zullen het namelijk zo realistisch mogelijk willen houden, zodat de ervaring die je met Alex Hunter opdoet ook overeenkomt met real life voetbal.

Publiciteit

Ook qua publiciteit zal er mogelijk het een en andere veranderen, aangezien CR7 het gezicht is van FIFA 19 en bij evenementen aanwezig zal zijn. Of daar in contracten dingen zijn opgenomen in combinatie met Real Madrid is niet bekend, maar het is zeker iets waar EA rekening mee moet gaan houden.

Hoe dan ook, ideaal zal het niet zijn voor EA Sports. Hier vind je alles wat we tot nu toe over FIFA 19 weten.