Ronaldo vs Messi: wie heeft de vetste Ballon d’Or schoenen gekregen?

Sinds Kaka de Ballon d’Or won in 2007 is de prijs voor beste voetballer ter wereld altijd naar Ronaldo of Messi gegaan. Sinds een paar jaar blijft het echter niet bij de Gouden Bal. Nike (Ronaldo) en adidas (Messi) hebben namelijk al sinds 2011 limited edition voetbalschoenen uitgebracht, ter ere van hun speler als hij weer eens de Ballon d’Or had gewonnen.

Die trend is gezet door adidas toen Messi zijn 3e op een rij won. De laatste werd eind oktober gelanceerd toen Ronaldo de prijs van FIFA The Best 2017 won. Vandaag wordt bekend gemaakt wie de Ballon d’Or 2017 wint en zeer waarschijnlijk gaat Ronaldo dan zijn vijfde Gouden Bal binnen slepen. Even veel als Messi. Wij vonden dat reden genoeg om eens te checken wie eigenlijk de vetste Ballon d’Or schoenen heeft. Nike of adidas? Ronaldo of Messi?

2011 – Lionel Messi – adidas F50 Adizero

Messi won de Gouden bal in 2009, 2010 en 2011, dus dat was reden genoeg om hem deze wit, goud en zwarte Adizero’s cadeau te doen. Misschien wel het beste Adizero model ooit en in deze uitvoering misschien wel de mooiste. Deze schoenen werden trouwens exclusief voor Messi gemaakt en verder niet verkocht.

2012 – Lionel Messi – adidas F50 Adizero

Qua design zeker niet onze favoriet. De zonnetjes staan natuurlijk voor het aantal gouden ballen en de Argentijnse vlag, maar het geeft de schoen een ietwat blije uitstraling. En dat terwijl zwart & goud meestal een heel vette combo is. Jammer.

2013 – Cristiano Ronaldo – Nike Mercurial Vapor IX CR7

Het was de tweede keer dat de Portugees deze prijs won, maar het duurde eventjes voordat hij zijn eerste Ballon d’Or schoen kreeg. In maart 2014 werd deze schoen namelijk pas gelanceerd, maar met succes. Een heel vette combo van wit, zwart en goud en tot op de dag van vandaag één van de meest succesvolle limited-edition lanceringen van Nike.

2014 – Cristiano Ronaldo – Nike Mercurial Superfly CR7 ‘Rare Gold’

Een jaar later won Ronaldo de prijs opnieuw en werd deze gruwelijke editie van de Mercurial Superfly IV gelanceerd. Hoe de schoen van zwart naar goud overloopt is schitterend en in combinatie met de noppen is dit misschien wel onze favoriete Ballon d’Or schoen.

2015 – Lionel Messi – adidas MESSI 15 ‘Platinum’

Nadat Messi zijn laatste en vijfde Ballon d’Or won ging Messi voor een volledig witte en platinum editie. Eén van de vetste details is de ‘Stan Smith’-achtige Messi print op de tong van de schoen. Gewoon een retestrakke schoen die wij heel cool vinden.

2016 – Cristiano Ronaldo – Nike Mercurial Superfly V CR7 ‘Vitorias’

In 2016 ging Nike weer terug naar het wit met gouden design, zoals ze dat in 2013 deden bij de eerste CR7 Ballon d’Or schoen. Deze keer met de vijfde generatie Mercurial Superfly als canvas en het resultaat is even vet.

2017 – Cristiano Ronaldo – Nike Mercurial Superfly V CR7 ‘Melhor’

Deze week won Ronaldo dus de prijs van beste voetballer van het jaar bij ‘The Best FIFA 2017’. Geen Ballon d’Or, maar voor Nike toch reden om een limited edition te maken. Het betreft eigenlijk slechts een relatief kleine update van de CR7 Chapter 5 ‘Cut to Brilliance’, maar dan met wat zilveren details.

Zeg het maar, wie heeft de vetste Ballon d’Or schoenen? Wij neigen toch naar Nike & Ronaldo. Nadat CR7 ook de Ballon d’Or 2017 heeft gewonnen gaf Nike hem alweer nieuwe limited edition kicksen. Dit is de gruwelijke Nike Mercurial Superfly CR7 Quinto Triunfo.