Ronaldo’s ‘Pichichi’ weddenschap bewijst waarom hij zo’n legende is

Het seizoen van Cristiano Ronaldo begon op z’n zachtst gezegd dramatisch. Zijn conversie van kansen in goals was ronduit slecht en op basis daarvan was hij zelfs de minst effectieve afmaker in Europa’s top 5 competities. Midden november had hij slechts één La liga goal. De meeste spelers laten dan hun koppie hangen, maar Ronaldo is niet als de meeste spelers. Op zijn dieptepunt sloot CR7 zelfs een weddenschap met zijn teamgenoten dat hij aan het eind van het seizoen topscorer zou zijn van Spanje.

Zelfvertrouwen

Op het moment dat hij volgens Marca de weddenschap sloot stond hij 10 goals achter rivaal Messi en als iemand anders dan Ronaldo die weddenschap zou willen sluiten zou je denken dat hij een grapje maakte. Maar Ronaldo maakt geen grapjes over het scoren van goals. Hij leeft voor de goals. Nu zijn we halverwege maart en ondanks dat Messi niet is gestopt met het scoren van goals, staat Ronaldo nog maar 3 goals achter Messi.

⚽️7

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Ronaldo heeft in zijn laatste acht wedstrijden maar liefst 17 keer gescoord. Een reeks die zelfs voor zijn doen ongelofelijk is en dat op 33-jarige leeftijd. Door die vorm ligt de race om de eer als ‘Pichichi’ weer helemaal open en zou hij zomaar eens de weddenschap kunnen winnen.

Legende

Hoewel sommigen de Portugees omschrijven als arrogant, is het juist het zelfvertrouwen van Ronaldo wat hem terug in vorm heeft gebracht en hem zo’n legende heeft gemaakt. Wie zou er namelijk zo’n weddenschap durven te sluiten als je gruwelijk uit vorm bent? Dat doe je alleen als je voor 100% in jezelf gelooft, en dat doet hij. Hij heeft niet voor niets meerdere malen gezegd dat hij de beste speler ooit is. En als je dan presteert zoals hij nu doet op 33-jarige leeftijd, dan mag je dat best zeggen. Of dat nou waar is of niet.

Zeker met het oog op het aankomende WK is het voor Portugal natuurlijk geweldig dat Cristiano weer helemaal op dreef is. Gisteren werden de nieuwe Nike WK 2018 tenues van Portugal gepresenteerd en die zijn heel vet geworden.