Waarom sommige Liga MX spelers met een driecijferig rugnummer spelen

In de verschillende voetbalcompetities ter wereld zijn er verschillende regels wat betreft rugnummers die de spelers dragen. In Spanje en Italië is het bijvoorbeeld niet toegestaan voor een lid van de eerste selectie om een nummer hoger dan 30 te dragen. In Mexico gaan ze wel iets hoger. Veel hoger zelfs. Daar is het namelijk normaal dat een speler met een getal van drie cijfers op de rug speelt.

Waarom spelers in de Liga MX drie cijfers op de rug dragen

In eerste instantie zou je misschien denken dat het met de voorkeur van de speler te maken heeft, maar dat is het niet. Het zit namelijk zo: Liga MX heeft namelijk als regel dat de spelers die bij een club spelen een permanent nummer krijgen. Dit is inclusief spelers van het tweede team, de onder 20, onder 17, onder 15 en onder 13 teams die allemaal tegelijk een competitie spelen. Dus stel dat de keeper van het eerste nummer 1 kiest, dan mag geen enkele andere speler bij de club dat nummer gebruiken.

Als een speler geregistreerd staat in het eerste team krijgt hij een nummer tussen de 1 en 99. Spelers van het tweede team krijgen een driecijferig nummer dat start met een 2. Hoe jonger de speler, hoe hoger het shirtnummer dus zal zijn. Soms komt het echter voor dat jongens uit het tweede met het eerste mee mogen doen, maar dan blijven ze wel met het driecijferige nummer spelen totdat ze officieel geregistreerd worden als speler van het eerste.

De reden achter deze regel van Liga MX is dat het makkelijker zou zijn bij het registratieproces en het zou het identificeren van spelers makkelijker maken. Er valt wel wat voor te zeggen, maar wij zien toch liever maximaal twee cijfers op de rug. Dit ziet er zo raar uit.

Voor redelijk veel spelers heeft het rugnummer een speciale betekenis en dat is ook het geval bij Dani Alves, maar dan op een andere manier. Hij staat namelijk bekend om het vele wisselen tussen rugnummers. Waarom hij dat doet lees je hier.

Bron: Footy Headlines