Russisch stadion krijgt voor het WK 2018 een bizarre upgrade

Nog ongeveer een half jaartje en dan gaat het WK 2018 in Rusland van start. Helaas zijn we er zelf niet bij, maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen genieten van al het voetbalgeweld in Rusland. Uiteraard zijn de voorbereidingen al lang in volle gang. Onder die voorbereidingen valt ook het uitbreiden van het Ekaterinburg Arena, want die was eigenlijk iets te klein. Daar hebben ze echter een oplossing voor gevonden en die is gerust opmerkelijk te noemen.

Ekaterinburg Arena

Het stadion in de Oeral regio heeft namelijk 2 extra ‘tijdelijke tribunes’ gekregen om de capaciteit tot 35.000 te vergroten. Daar hangen echter ook wat nadelen aan vast, want doordat de tribunes half buiten het stadion staan is het zicht niet bepaald ideaal en bij een regenbui word je kletsnat. Check hieronder het bizarre resultaat maar eens (in onderstaande Insta-post zijn meerdere slides). Na het WK worden deze tribunes gewoon weer verwijderd trouwens.

Deze tribunes zijn trouwens niet de enige aanpassingen die nodig waren, want ook de gehele ring om de tribunes is nieuw. Dat ziet er dan wel weer heel erg goed uit vinden wij. Het stadion gaat in ieder geval gebruikt worden voor de groepsfase van het WK, dus hopelijk mag ons Oranje daar ook een paar potjes voetballen.

Wat ons betreft zou er in de toekomst ook wel een WK gehouden mogen worden in de VS, al was het alleen maar om dit nieuwe stadion van Atlanta FC. Echt gruwelijk!