Ryanair wil vliegen over 5 jaar gratis maken voor alle passagiers

Het klinkt te mooi om waar te zijn, en misschien is het dat ook wel, maar Ryanair heeft serieuze plannen om over 5 jaar passagiers gratis te laten vliegen. We horen je al denken: maar hoe kan dat dan? Hoe gaan ze dan geld verdienen? CEO Michael O’Leary bracht het nieuws naar buiten en heeft al een heel nieuw verdienmodel voor ogen waar zowel Ryanair als lokale luchthavens van moeten profiteren. Hij vertelde in Londen over zijn visie en het nieuwe plan, waarvan het verdienmodel er als volgt uit komt te zien.

Verdienmodel Ryanair

Als de vluchten gratis worden zullen er ongetwijfeld meer mensen via een vliegveld hun reis maken. Die vliegvelden profiteren daarvan door de extra omzet die ze behalen via shopping area’s. Het idee van Ryanair is om de gratis vluchten aan te bieden op vliegvelden die ervoor openstaan hun shopping area’s te delen met Ryanair. Daaronder vallen eten, drinken, kleding, gadgets, accessoires en ga zo maar door. Alles wat op een vliegveld te koop is.

ryanair-aircraft-2

Op deze manier verdienen ze niet aan vliegtickets, maar krijgen ze een deel van alle aankopen die passagiers doen op vliegvelden. O’Leary verwacht niet dat grote vliegvelden als Heathrow hier aan mee zullen werken. Het ligt dus voor de hand dat hij op zoek gaat naar kleinere vliegvelden die op zoek zijn naar groeimogelijkheden. Economen zetten hun vraagtekens bij dit idee, maar wij zien het graag gebeuren. Dat wordt elk weekend een vette Europese voetbaltrip met je maten!

Leestip: 6 stadions in Europa die iedere liefhebber gezien moet hebben voordat ze verdwijnen

Bron: Man-Man