Sarri heeft opmerkelijke oplossing voor het rookverbod langs de Engelse velden

Maurizio Sarri, de nieuwe trainer van Chelsea, staat bekend om zijn aanvallende manier van voetballen, maar minstens net zo bekend om zijn zware rookverslaving. De ex-Napoli coach rookte volgens Dries Mertens zelfs zo’n 5 pakjes per dag. Bij Napoli was het dan ook geen probleem om langs de lijn even een peukie te roken tijdens de wedstrijd, maar in Engeland mag dat niet.

Peuken kauwen

Je kunt wel begrijpen dat dat voor een kettingroker als Sarri een behoorlijk probleem is, maar hij heeft er een oplossing voor gevonden. Om langs de lijn toch aan de benodigde nicotine-shot te komen pakt hij de filter van een sigaret, steekt ‘m in zijn mond en begint er een beetje op te kauwen. Best opmerkelijk, maar als hij er rustig van wordt moet ‘ie dat vooral doen.

Rokersruimte op Stamford Bridge

Medewerkers binnen Chelsea hebben inmiddels de taak gekregen om een geschikte ruimte om te toveren tot rokersruimte voor de Italiaanse coach, zodat hij op de belangrijke wedstrijddagen even wat stoom af kan blazen. Ze zullen dan wel rekening moeten houden met brandvoorschriften, maar het zal noodzakelijk zijn als ze Sarri op z’n top willen laten presteren.

Sarri is sowieso een aparte man, want behalve dat hij een kettingroker is, is hij ook heel bijgelovig. Dat wordt wel heel duidelijk uit dit verhaal, waarin hij de auto van een eigen speler in de prak reed.