Onderzoek bewijst: schelden zorgt voor hechtere vriendschappen

We wisten natuurlijk al lang dat een potje schelden soms gewoon f*cking heerlijk is. Het is een manier om je frustraties te uiten, om je argument wat kracht bij te zetten en soms is het gewoon lachen. Onderzoek heeft nu echter aangetoond dat je er ook nog eens een hechtere en sterkere band met je vrienden door krijgt. Volgens Michael Adams, een professor aan de universiteit van Indiana en auteur van het boek ‘In Praise of Profanity’ brengen scheldwoorden ons samen en zorgt de taboe die er omheen hangt voor een mate van intimiteit.

Schelden moet bewonderd worden

Maar waarom is dat zo? Vooral omdat scheldwoorden toch een mate van risico bij zich dragen. Iemand uitschelden en daarmee wegkomen geeft een heerlijk gevoel. Vooral samen met iemand. Dat is dus de reden waarom je zo kan genieten van het heen en weer gescheld tussen jou en je beste maten. Adams zegt zelfs dat schelden moet worden bewonderd, in plaats van dat het afgekeurd wordt.

via GIPHY

Nou willen we niet zeggen dat je iedereen maar moet gaan uitschelden, want onbekenden gaan dat waarschijnlijk niet echt waarderen. Als je het in bekende kringen houdt zijn we het zeker met Adams eens, want je krijgt er ook nog eens een dikke huid van. En soms is het gewoon nodig als je teamgenoot even op zijn plek gezet moet worden. Eikel dat ie is.

Leestip: De 10 voetballers die iedereen in zijn team heeft

Bron: Man-Man