Het verhaal achter de afgetrapte ‘wondersloffen van Jack Graelish’

Ken je de stripboeken ‘De wondersloffen van Sjakie’ nog? Sjakie was een hele goede voetballer, maar wel alleen als hij op zijn wondersloffen speelde. Oftewel zijn geluksvoetbalschoenen. Die waren heel oud en behoorlijk afgetrapt, maar tegelijkertijd ook magisch. Dat kun je eigenlijk wel een beetje vergelijken met de zwaar afgetrapte Nike’s van Jack Graelish, de 23-jarige captain van Aston Villa. Zijn team won gisteren de Championship play-offs en speelt volgend seizoen dus in de Premier League.

De wondersloffen van Jack Graelish

Sterker nog, hij voetbalt er al een flinke poos op. Maar waarom? Hij heeft namelijk een contract bij Nike en zou dus op elk moment om een nieuw paar mogen vragen. Het heeft ermee te maken dat hij zijn Nike’s ook echt als zijn wondersloffen ziet die geluk brengen. Niet zo gek ook dat hij dat denkt, want nadat hij begin maart helemaal terug was van een blessure droeg hij deze Nike’s en ging het fantastisch met hem en zijn club. Hieronder legt ‘ie dat kort uit.

Het begon met een 4-0 overwinning op Derby waarin hij scoorde en de wedstrijd erop was de beruchte pot tegen Birmingham waar hij door een supporter geslagen werd, maar ook de winnende goal scoorde. In april maakte hij op de Nike Hypervenoms nog Villa’s goal van het seizoen (kun je hieronder checken) en hij droeg ze tot en met de finale van de play-offs van gisteren. Die wonnen ze met 2-1 en dus kun je wel degelijk zeggen dat het wondersloffen zijn.

Nu is het natuurlijk de vraag of hij ze komend seizoen ook in de Premier League gaat dragen, maar wij denken van niet. Ze vallen namelijk echt bijna van ellende uit elkaar, plus na het seizoen dat hij gedraaid heeft zal Nike hem wel even verwennen met een lading nieuwe kicksen (en wellicht een beter contract).

Als je er trouwens voor wilt zorgen dat jouw voetbalschoenen er niet zo uit komen te zien, maar dat ze gewoon heel blijven, dan moet je deze 10 dingen absoluut nooit doen met je voetbalschoenen.