Seedorf over Andrea Pirlo: “Hij sprak nooit meer dan 3 woorden per wedstrijd”

Clarence Seedorf is één van de meest succesvolle Nederlandse voetballers ooit en dat wordt nog wel eens vergeten in Nederland. Hij won met drie verschillende clubs de Champions League en speelde voor de grootste teams in zijn tijd. Buiten onze grenzen lijkt hij meer respect te krijgen en dat wordt ook duidelijk in gesprek met Copa90. In het interview van ruim 15 minuten vertelt Seedorf een paar hele interessante anekdotes, waarvan we er 3 zeker even met je willen delen. Voor de liefhebber is het interview onderaan dit artikel in zijn geheel te bekijken.

Seedorf en Pirlo

Op de vraag met welke speler hij de beste connectie op het veld had was hij stellig: Redondo (Real Madrid) én Pirlo (AC Milan). Met name zijn band met Pirlo omschrijft hij treffend: “Wij completeerden elkaar. Hij sprak bijna nooit meer dan 3 woorden per wedstrijd. Ik moest zijn lichaamstaal leren kennen. Na een tijdje leerde ik hem beter kennen en was ik nagenoeg in staat om zijn gedachten te lezen.” Seedorf gaf ook aan dat Pirlo op een gegeven moment vooral met knikjes en vaag oogcontact communiceerde. “In de eerste maand snapte ik het niet echt, maar na een tijdje snapte ik wat er moest gebeuren. Misschien wilde hij ruimte maken, zodat ik de bal kon halen. Zo roteerden we wat om elkaar heen.”

Back to work after few days of rest! ?? #training @nycfc

Een bericht gedeeld door Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21) op

PSV van 2005

Op ongeveer 4 minuten in het interview begint Seedorf over de verloren Champions League finale van 2005, met AC Milan tegen Liverpool. Hij vertelt dat het weggeven van een 3-0 voorsprong inderdaad ongelofelijk zuur was, maar dat ze de finale eigenlijk onterecht bereikte: “We hadden niet eens in de finale mogen staan. In de halve finale werden we compleet weggespeeld door PSV. We hadden heel veel geluk aan het einde van die halve finale. De finale die volgde tegen Liverpool was waarschijnlijk wel de beste uit de afgelopen 20 jaar”.

Zlatan vs. Onyewu

Seedorf vertelt dat hij niet in vechten gelooft, maar wel eens een stevige fight op de training heeft meegemaakt: “Dat waren echt twee titanics tegenover elkaar. Zlatan en Oguchi (Onyewu). Zij waren echt pissed op elkaar die dag. We hadden serieus 8 tot 10 mensen nodig om die jongens uit elkaar te halen. Maar daarna was het weer goed. Soms maakt zoiets een team zelfs sterker” Over Zlatan zegt hij nog het volgende: “Hij is een karakter, maar ik had hem redelijk onder controle, haha. Ik ben wel blij dat hij nog terugkeert bij Manchester, want je wilt een carrière niet eindigen met een blessure.”

Het zeer vermakelijke interview check je hier in zijn geheel. Zijn quotes over Pirlo en Zlatan vind je respectievelijk op 08.10 min en 11.50 min.