Dit is waarom Ramos met rugnummer 15 speelt voor Spanje

Met zijn heldhaftige daden en de vele prijzen die hij gewonnen heeft, heeft het rugnummer 4 van Sergio Ramos bij Real Madrid een legendarische status gekregen. Je zou zeggen dat hij dat nummer dan ook draagt voor zijn land, maar bij de nationale ploeg speelt de captain met rugnummer 15. Waarom?

Ramos #15

De keuze heeft alles te maken met de overleden voetballer Antonio Puerta. Hij en Sergio Ramos groeide samen op en startte hun carrière bij Sevilla FC. De twee vrienden en Jesus Navas braken al vroeg door in de ploeg vanwege het enorme talent. In 2007 overleed Antonio Puerta echter op het veld door een serie hartaanvallen tijdens een competitiewedstrijd tegen Getafe. Ramos speelde toen al voor Real Madrid en had het rugnummer 4 van Fenando Hierro al overgenomen. Puerta speelde één interland voor Spanje en droeg toen het nummer 15. Om die reden speelt Sergio Ramos altijd met nummer 15 voor de nationale ploeg.

Een prachtig gebaar van Sergio Ramos natuurlijk. De verdediger zal het nummer in ieder geval in de achtste finale gaan dragen, waar ze Rusland zullen treffen. Een ander team dat al zeker is van de achtste finales is het Mexico van de 39-jarige Rafael Marquez. Hij heeft dit WK een bijzonder verhaal, want alle WK sponsoren boycotten hem. Hoe dat precies zit lees je hier.