Sevilla, Besiktas en Chelsea strijden om ‘slechtste spelerspresentatie’ 2017

Clubs in binnen- en buitenland bedenken steeds vaker bijzondere manieren om nieuwe spelers op sociale media te presenteren. Sommige zijn leuk en creatief, andere slaan behoorlijk door. Mocht er een award bestaan voor de meest ongemakkelijke of slechte spelerspresentatie dan zouden Sevilla, Besiktas en Chelsea nek aan nek gaan voor deze award.

Jesus Navas

Na 4 seizoenen Man City keert Jesus Navas terug bij de club waar het voor hem in 2002 al begon: Sevilla. De Zuid-Spaanse club wilde de terugkeer van de verloren zoon spannend maken door een opmerkelijke video op sociale media te knallen. In de video genaamd ‘Hij is van ons!’ zie je hoe Navas wordt gekidnapt en in het stadion van Sevilla pas weer vrijgelaten wordt. Dan blijkt weer dat voetballers en acteren niet zo’n natuurlijke combi is.

Antonio Rüdiger

We schakelen een tandje bij qua ongemakkelijkheid, want Chelsea’s presentatie van Rüdiger is echt over de top. Het is zó ver gezocht, dat het tegelijkertijd best heel grappig is. En stiekem denken we ook dat Chelsea het zo bedoeld heeft. In onderstaande video wordt de Duitse verdediger Rüdiger gepresenteerd. Het tafereel speelt zich af in een Chelsea-shop, waar een zoontje zijn vader om een shirt van een speler vraagt die nog niet eens gepresenteerd is. Probeer niet te lachen.

Álvaro Negredo

Gisteren slaagde het Turkse Besiktas erin om de Spaanse spits Negredo binnen te halen en dat grote nieuws moest natuurlijk met de rest van de wereld gedeeld worden. Om het bericht wat extra kracht bij te zetten werden Quaresma en Pepe ingeschakeld. Het resultaat heeft een ‘what the fuck’ gehalte zoals we het zelden zagen. Uitleg over waarom dit ongemakkelijk en slecht is hoeven we niet te geven, want dit moet je gewoon eventjes met eigen ogen zien. Wat ons betreft de winnaar van slechtste spelerspresentatie van 2017!

Zo blijkt maar weer dat clubs soms alles uit de kast trekken om een beetje origineel te zijn. Helaas zijn niet alle pogingen even geslaagd, maar ach. Zo kunnen we blijven lachen. Een voorbeeld van een zeer geslaagde spelerspresentatie is deze van Liverpool en Salah.