De 5 slechtste kapsels die we tot nu toe op het WK hebben gezien

Voor voetballers is er niks mooier dan een WK spelen. De hele wereld bekijkt hoe je jouw land vertegenwoordigt en dan wil je er natuurlijk wel een beetje fresh bijlopen. Even naar de kapper, misschien zelfs wel een kapper laten overvliegen, de haartjes doen en gas erop. Sommige voetballers slaan hier echter een beetje te ver in door. Ze doen té erg hun best om qua looks op te vallen en dat pakt vaak verkeerd uit. We hebben er vijf geselecteerd die de plank misgeslagen hebben.

Neymar Jr.

Natuurlijk moeten we deze lijst beginnen met het spaghetti-kapsel van Neymar. Als dé ster van topfavoriet Brazilië krijg je al genoeg aandacht, maar de dribbelaar vond dat niet genoeg. Hij koos ervoor zijn haren bijna volledig te blonderen en het in een opmerkelijk model te doen. Het resultaat was niet best. Lijkt ons ook niet echt handig tijdens het voetballen zo’n kapsel.

Ook Cantona was geen fan van het kapsel en dat liet hij merken via onderstaande geniale Instagram post.

Dries Mertens

Ook Rode Duivel Driesje Mertens is voor een nieuw kleurtje in de haardos gegaan en wat ons betreft is het resultaat net als bij Neymar niet echt best. Wij vinden hem ook niet echt het type om zo’n stijl te rocken, maar goed. Gelukkig heeft hij het al goedgemaakt door die fantastische volley tegen Panama te scoren.

Blondes have more fun! ?? #REDTOGETHER

Een bericht gedeeld door Dries Mertens (@driesmertens) op

Jerome Boateng

De Duitse centrale verdediger kende niet alleen een slechte start van het WK met zijn team, maar ook persoonlijk. Als je met zo’n kapsel aan het WK begint sta je namelijk al met 1-0 achter. De tipjes van zijn haar hebben namelijk een witgrijze kleur gekregen. Misschien leuk als je zo als fan naar het stadion gaat, maar van een volwassen voetballer verwachten we meer.

Come on man we all have a bad hair day sometimes ? ?: @alexanderhassenstein

Een bericht gedeeld door Jerome Boateng (@jeromeboateng) op

Honestly the worst possible start into the tournament! But we will fight back ?? @dfb_team

Een bericht gedeeld door Jerome Boateng (@jeromeboateng) op

Xherdan Shaqiri

Je zult het inmiddels wel doorhebben dat we niet echt fan zijn van geverfde haren, terwijl dat helemaal niet slecht hoeft te zijn. De manier waarop Shaqiri het heeft laten doen is echter weer een voorbeeld van wat we nergens op vinden slaan. Een geblondeerde streep over de zijkant van zijn hoofd die ons een beetje doet denken aan die van Mané. Niet bepaald het beste voorbeeld, maar van hem accepteren we het inmiddels.

Ready to go! ?⚽️????❤️#XS23#hoppschwiiz#allezlasuisse#worldcup2018

Een bericht gedeeld door XS (@shaqirixherdan) op

Nourdin Boukhari

Oké, hij voetbalt niet meer en doet dus ook niet mee aan het WK, maar we hebben hem wel degelijk gezien. Hij was namelijk te gast bij de NOS als analist. In het begin konden we echter amper geloven dat hij het was, want hij had zijn lange haren ingeruild voor een nieuw kapsel. Met het kapsel zelf is misschien niet veel mis, maar als je zo weinig en zo’n dun haar hebt is het gewoon heel fout. Doet ons een beetje denken aan Bakircioglu.

Welke van de vijf vind jij het lelijkst? En hebben we er misschien nog een paar gemist? Hoe dan ook, gelukkig zijn er wel voetballers met een goede smaak. Bij elk begin van de maand maken we namelijk een overzicht van de beste voetbalkapsels die we de maand ervoor gezien hebben.