Ontmoet de 17-jarige die zeldzame designerkleding verkoopt aan de elite voetballers

De meeste 17-jarige gaan elke dag naar school, hebben misschien een bijbaantje, spelen wat FIFA, gaan wat chillen met vrienden en dat was het zo’n beetje. Toch zijn er ook uitzonderingen. De 17-jarige Sam Morgan, a.k.a. SM Creps, is daar een perfect voorbeeld van. Deze jongeman regelt namelijk de meest exclusieve en zeldzame designerkleding voor de grootste sterren in de voetbalwereld als een ware personal shopper.

De kleding-dealer voor Premier League sterren

In gesprek met de BBC geeft Sam een kijkje in de groei van zijn business en vertelt hij de bizarre verhalen die hij meemaakt door zijn connecties in de top van het voetbal. ‘Toen ik 12 of 13 was kwam ik elke dag thuis met misschien 3 of 4 pond. Eigenlijk is het nu hetzelfde, maar dan op een veel, veel grotere schaal.’ Dat geloven we meteen.

De klant die alles in gang zette was Arsenal jeugdspeler Cohen Bramall. Via mond op mond reclame kwam hij zo terecht bij steeds grotere spelers, tot het moment dat hij bij Tottenham binnenkwam en kleding verkocht aan Dele Alli. Via hem kwam Sam weer terecht bij Son en inmiddels verkoopt hij ook aan Aubameyang, Pogba, Mendy, Lacazette, Özil en Ousmane Dembélé. Daar komt hij dan ook gewoon de kleding thuis bezorgen.

Fortnite

Hij heeft al zijn klanten in een Whatsapp-lijst staan en hij speelt met een groot deel van die spelers Fortnite. Een perfecte manier om nog meer klanten te werven. Via Fortnite kwam hij bijvoorbeeld in contact met Kane, Aguëro, De Bruyne en vele anderen. Inmiddels zijn dat allemaal nieuwe klanten. Wat een leven.

Bijgeloof

In onderstaande video vertelt hij ook over zijn bijgeloof, want Sam gelooft dat als de spelers kleding bij hem kopen, dat die speler dat weekend ook scoort. Net voor de WK finale kocht Pogba nog kleding van hem en Sam zei tegen Pogba dat als hij de dag van de finale zou betalen, dat hij dan ook zou scoren. We weten inmiddels allemaal hoe dat afliep: Pogba scoorde.

Wat een baas ben je dan zeg. BBC ontmoette eerder ook al de kapper die de Premier League sterren knipt.

Bron: BBC