adidas presenteert de next level UltraBOOST Football

Al jarenlang domineert de UltraBOOST sneaker van adidas de markt. Niet alleen omdat ze ongelofelijk comfortabel zijn, maar natuurlijk ook omdat ze er heel nice uitzien. Dat heeft adidas gedreven om iets heel bijzonders te doen. Ze hebben deze sneaker namelijk bijna 1 op 1 gelanceerd als American Football schoen. Een sneaker met noppen en een paar kleine aanpassingen. Andersom hebben we het al gezien met de ACE 16+ die van voetbalschoen omgetoverd werd tot sneaker. Het geeft nog maar eens aan dat de lijn tussen sport en lifestyle flinterdun is en alsmaar dunner wordt.

ultraboost 2

adidas UltraBOOST Football

Zoals we al zeiden wordt deze schoen dus gemaakt voor onze verre vrienden van de NFL. De Primeknit upper is overduidelijk niet gemaakt voor voetbal, aangezien die niet genoeg bescherming biedt voor fysiek contact met de voeten. Het is in ieder geval een opmerkelijke release, die vooral onder de noemer ‘wat als’ valt. Toch wordt ‘ie wel degelijk gemaakt en wij waarderen dit grensverleggende stukje genialiteit. Niet alleen als UltraBOOST fans, maar vooral als fans van out of the box denken.

ultraboost 3

Het is trouwens niet alleen een schoen voor de looks, want door de aanwezigheid van de ‘Razorframe’ technologie onder de zool is het niet zomaar een release voor de headlines. Er zit technologie in die het mogelijk maakt om ze wel degelijk op de American Football velden te gebruiken. Naar verwachting zullen deze ‘cleats’, zo noemen ze kicksen in Amerika, vanaf februari verkrijgbaar zijn. Wij als voetbalfans hebben nog geduld nodig voordat we op een sneaker als voetbalschoen mogen ballen. We zijn in ieder geval een stap dichterbij.

Leestip: adidas lanceert heel sterke ACE 17+ PureControl Blue Blast