Nieuwe CL statistiek toont ‘verborgen kwaliteit’ van Virgil van Dijk

Al sinds zijn komst bij Liverpool maakt Virgil van Dijk zijn status als duurste verdediger ter wereld meer dan waar. Vanaf seconde 1 is hij een echte leider van het team en verdedigend is hij gewoon ijzersterk. Ook dit seizoen is hij weer sterk begonnen, met onder andere een sterke pot tegen PSG waarin hij Cavani volledig uitschakelde. Maar dat hij goed kan verdedigen wisten we al. Nu is er een statistiek opgedoken over die wedstrijd die ons toch flink verraste.

Snelheid van Dijk

Ondanks zijn imposante verschijning is Virgil zeker geen slome verdediger, maar wat blijkt nu: hij is gewoon razendsnel. Van alle spelers die tijdens Liverpool – PSG op het veld stonden zette Van Dijk de hoogste topsnelheid neer. Ja, dat is inclusief Neymar, Mbappé, Mané en Salah. Volgens BT Sport behaalde de Nederlander een topsnelheid van 32.4 km/u. Daarmee laat hij Robertson en Mbappé (allebei 32) achter zich.

Zoals we al zeiden: dat hij niet sloom is wisten we, maar dit is toch wel verrassend. Tel dat maar bij de eigenschappen op die hij als centrale verdediger heeft en dan mag je toch wel concluderen dat hij momenteel echt tot de beste ter wereld behoort op die positie.

Weet jij trouwens al waarom Van Dijk alleen met zijn voornaam achterop het shirt speelt? De reden lees je hier.

 

Bron: GiveMeSport