Waarom Granqvist dit WK een boete kreeg van ruim €50.000 vanwege zijn sokken

Het is alweer een paar dagen geleden dat Zweden uit het WK geknikkerd werd door Engeland, maar toch zijn we nog tegen opmerkelijk nieuws aangelopen omtrent de Zweedse ploeg. Aanvoerder Granqvist heeft namelijk een boete van de FIFA gekregen ter waarde van £50.000 en dat had alles te maken met zijn sokken.

De sokken van Granqvist

Andreas Granqvist doet iets met zijn sokken wat eigenlijk heel veel spelers doen. Hij knipt de voet van de Zweedse sokken eraf en vervangt die voor Trusox. Trusox is een bedrijf die eigen sokken maakt die veel grip hebben, waardoor de voet niet gaat schuiven in de schoen. Deze tactiek past echter niet binnen de ‘merkregels’ van de FIFA. Daarom heeft hij tijdens het WK een boete van ruim €50.000 gekregen en later kreeg hij nog een waarschuwing dat als hij ze niet verving, dat hij er nog eens ruim €50.000 boete bij zou krijgen.

Het is opvallend, want spelers als Luis Suárez (Uruguay), Mile Jedinak (Australië) en Alfred Finnbogason (IJsland) droegen ook Trusox, maar er gaan geen verhalen over boetes voor deze spelers. Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat de Zweedse ploeg door adidas gesponsord wordt en dat adidas de officiële sponsor is van de FIFA en het WK.

Nu is het natuurlijk nog maar de vraag of Granqvist de boete uit eigen zak heeft moeten betalen of dat de Zweedse bond het voor z’n rekening heeft genomen, maar het is toch een fikse straf voor een paar sokken die eigenlijk amper zichtbaar zijn. Benieuwd hoe de profs het precies voor elkaar krijgen om gripsokken onder hun normale kousen te krijgen? Dat kun je hier lezen.

Zelf interesse in een paar gripsokken? Je kunt ze hier bestellen.