Son produceerde perfect staaltje karma tegen racistische Chileense middenvelder

Gisteren speelde Zuid-Korea een oefenwedstrijd tegen Chili en nog voordat de wedstrijd begon was er al behoorlijk wat commotie. De Chileense middenvelder Diego Valdes was namelijk gespot met een racistisch gebaar richtig de Aziatische bevolking en in dit geval specifiek de Zuid-Koreaanse bevolking.

Son vernedert Valdes

Een fan van Zuid-Korea wilde op de foto met een paar Chileense spelers en Diego Valdes maakte op de foto een ‘spleetogen-gebaar’. Iets wat, nogal logisch, als racistisch wordt gezien. Het kwam Valdes meteen op veel kritiek te staan. Voornamelijk via social media en andere media, maar sterspeler Son Heung-Min besloot hem met zijn voeten te straffen. De wedstrijd was net 2 minuten bezig en toen deed Son dit.

Wat een héérlijke panna en een ultiem staaltje karma. Het is overigens niet de eerste keer dat Zuid-Amerikanen met dit racistisch gebaar gespot zijn. Maradona werd ervan beschuldigd tijdens het WK in Rusland en eind 2017 ging de Colombiaan Edwin Cordona grof in de fout toen hij het gebaar op het veld richting Zuid-Koreanen maakte. Hij werd toen voor 5 wedstrijden geschorst door de FIFA.

Laten we hopen dat we zo’n gebaar nooit meer zien, maar als het dan toch gebeurt, dan hopen we op een antwoord als dat van Son. Held!