Sony bevestigt bezig te zijn met de nieuwe (draagbare?) PlayStation

Het is alweer vijf jaar geleden dat de PlayStation 4 voor het eerst op de markt kwam en het laatste jaar zijn er regelmatig geruchten te vinden over wanneer de nieuwe console gelanceerd wordt door Sony. Sommigen noemen 2019, terwijl anderen het juist over 2021/22 hebben. Helaas is over de releasedatum nog niets bekend, maar Sony heeft wel bevestigd bezig te zijn met het werken aan een opvolger van de PS4. Ze noemen het echter niet de PlayStation 5.

De nieuwe PlayStation

Details over de console zijn nog schaars, maar Sony’s Kenichiro Yoshida onthulde in een recent interview dat het noodzakelijk is om next-generation hardware’ uit te brengen. Volgens bronnen die de Financial Times hebben gesproken zal de nieuwe generatie PlayStation redelijk gelijk zijn aan de PS4. ‘Vroege indicaties voorspellen dat de fundamentele architectuur hetzelfde zal zijn.’ Misschien ook niet zo gek, aangezien de PS4 nog steeds zeer goed verkocht wordt.

Financial Times schetst in een artikel toch ook een ander beeld van de volgende Sony console: ‘Sony zou bezig kunnen zijn met een tablet die het mogelijk maakt om meerdere apparaten te verbinden, aangezien online streaming en gaming steeds meer geaccepteerd wordt. Het bedrijf zoekt daarnaast naar meer samenwerking tussen de gaming- en filmdivisies.

Velen speculeren op basis van het artikel dat het geen opvolger van de PlayStation Vita zal worden, aangezien een ‘tablet’ genoemd wordt in plaats van een meer toepasselijk woord als ‘handheld’. Hierdoor gaan veel gamers er weer vanuit dat het een directe concurrent gaat worden van de Nintendo Switch.

Voordat de nieuwe PlayStation gelanceerd zal worden, gaat Sony eerst de PlaySation 1 terugbrengen onder de naam PlayStation Classic. Deze console zal heel cheap zijn én 25 classic spellen ingebouwd hebben.

Bron: HYPEBEAST