Sony kondigt de release van krachtige Playstation 4 Pro aan

De release van FIFA en PES komen steeds dichterbij, maar weet jij al op welke console je ‘m gaat spelen? Sony doet er alles aan om je ziel te winnen met de release van de nieuwe Playstation 4 Pro. Deze Pro-versie is vanaf 10 november te koop en heeft een aantal interessante vernieuwingen.

Het vetste aan de nieuwe Playstation 4 Pro is dat je (eindelijk) kunt gaan gamen in 4K. Met een UHD-TV kun je tijdens een potje FIFA de grassprieten zien vliegen en zweetdruppels van Zlatan’s grote neus zien druppen. Op de PC is gamen in 4K natuurlijk al wat langer mogelijk, maar Sony brengt 4K als eerste naar console gaming. Microsoft volgt waarschijnlijk pas over een jaar met 4K gaming voor de Xbox. Sony neemt dus een grote voorsprong op de concurrentie.

playstation-4-pro

De Playstation 4 Pro krijgt een harde schijf van 1TB. Daarnaast moeten een snellere processor, een betere grafische kaart en een hoger intern geheugen ervoor zorgen dat deze PS4 Virtual Reality-proof is.

Het schijnt dat deze PS4 ook op Full HD schermen betere graphics levert dan de vorige editie. Een 4K TV is dus niet per se nodig, maar wel aan te raden als je er absoluut alles uit wilt halen.

playstation-4-pro-1

Sony heeft gemeld dat gameproducenten de mogelijkheid krijgen hun games een upgrade te geven waardoor reeds gelanceerde spellen ook in de allerhoogste resolutie op de PS 4 Pro te spelen zijn. Dit betekent dat je FIFA17 tot 10 november in Full HD speelt en daarna waarschijnlijk kunt upgraden naar 4K. Zo haal je het maximale uit elke game. Ideaal!

De Playstation 4 Pro gaat €399 kosten. Wil je absoluut niet achter het net vissen, dan kun je hem hier al bestellen.

Leestip: Dit zijn de 7 typen spelers die in je in elk team zult herkennen