Sony brengt de classic PlayStation 1 terug in een vernieuwde versie

Hoewel het super chill is dat FIFA 19 bijna uitkomt voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch denken we zo af en toe nog terug aan de tijd waarin games veel simpeler waren. De tijden van de eerste PlayStation bijvoorbeeld en de classic games die daarbij horen. Als jij dat ook hebt hebben we goed nieuws voor je, want Sony gaat een vernieuwde versie van die PlaySOp tation uitbrengen.

De vernieuwde PlayStation Classic

Met deze release aapt Sony Nintendo wel een beetje na door een classic opnieuw uit te brengen, maar dat vinden we helemaal niet erg. Dit nostalgische apparaat gaat maar €100 kosten en wordt standaard uitgerust met 20 classic games. Van die 20 games zijn er al 5 onthuld: Final Fantasy VII, Tekken 3, Jumping Flash, R4: Ridge Racer Type 4, en Wild Arms. Lekker man!

De PlayStation Classic is 45% kleiner dan het origineel uit 1994 en zal vanaf 3 december verkrijgbaar zijn. Precies 24 jaar na de originele release. In de doos worden twee originele PS1 controllers meegeleverd, een HDMI kabel om ‘m met je TV te verbinden en een ‘virtual memory card’ om spellen op te slaan. Er zit geen AC adapter bij, maar een USB kabel zoals de kabel waarmee je jouw telefoon oplaadt.

Ideale afwisseling als al die uren FIFA 19 je even te veel worden denken wij zo. En dat voor maar €100. We zijn benieuwd wat de andere 15 games zijn die op de PlayStation Classic gaan komen.

Ben jij iemand die zich bij FIFA helemaal op de Weekend League stort? Dan is het belangrijk om deze 5 veranderingen te checken die zijn toegepast in de Weekend League. Zo is het aantal van 40 wedstrijden in één weekend flink verlaagd.

Bron: FACT Magazine