Southampton presenteert nieuw uit- en thuistenue op geniale wijze

Under Armour en Southampton hebben de nieuwe tenues voor volgend seizoen gepresenteerd. Beiden zien er heel goed uit, maar het is vooral de manier waarop ze het thuistenue hebben gelanceerd die ronduit geniaal is. Er is eerst wat achtergrond informatie voor nodig, want het tenue is geïnspireerd op een klassieker uit de jaren ’80. Daarom hebben ze een video gemaakt met verschillende spelers in jaren ’80 stripboek stijl.

Je ziet dat het nieuwe tenue gestolen is door een bad guy die behoorlijk wat van ex-trainer Koeman weg heeft en dat een aantal spelers het terug moet veroveren. Heel vet gedaan en ook het tenue ziet er heel goed uit. Een traditioneel rood en wit design met zwarte details langs het wit.

Het uittenue heeft geen spectaculaire release video gekregen, maar dat maakt het shirt niet minder goed. Een gestreept ontwerp met een sterke combinatie van blauw. Hierin komen de spelers van The Saints goed mee voor de dag tijdens hun uitwedstrijden.

Het is nog de vraag hoeveel Nederlanders er volgend seizoen bij Southampton actief zullen zijn, want van Dijk staat in de belangstelling van topclubs en misschien hervat de Boer zijn trainerscarrière wel bij deze club. Gelukkig is er ook nog Clasie.

Leestip: Dit is het nieuwe Liverpool uittenue voor komend seizoen