De speciale rugnummers die SS Lazio tegen Inter droeg

Bedrukking en rugnummers zijn dingen die vaak een beetje ondergewaardeerd worden bij voetbalshirts. Het kan namelijk echt iets toevoegen aan het design. Vooral omdat die achterkant anders ook maar zo leeg is hè. SS Lazio liet gisteren tegen Inter nog maar eens zien hoe tof het kan zijn als er flink uitgepakt wordt op het gebied van bedrukking.

Rugnummers Lazio tegen Inter

In aanloop naar de wedstrijd hield Lazio een ‘Scendi in campo con la Lazio’ contest, oftewel een ‘Kom op het veld met Lazio’ wedstrijd onder de fans. Fans konden foto’s van zichzelf naar de club sturen en uit die foto’s werden winnaars geselecteerd die in de rugnummers van de spelers verwerkt werden. Een heel goed concept én een heel vet resultaat.

Een heel sterk voorbeeld van hoe supporters bij het design van een voetbalshirt betrokken kunnen worden. Helaas zal het wel eenmalig zijn, maar goed, dat Lazio shirt ziet er sowieso zeer goed uit.

Ook PSG snapt dat de bedrukking veel toe kan voegen aan een shirt, want de bijzondere bedrukking op het uitshirt tilt dat shirt naar een nieuw niveau.