Bonucci bewijst nieuwe leider van Milan te zijn met gepassioneerde speech

Als we later terugkijken op de transferzomer van 2017 zal Neymar alle headlines stelen, maar de transfer van Bonucci naar AC Milan was bijna net zo verrassend. De verdediger verliet het superieure Juventus voor het project waar Milan mee bezig is en daar heeft hij meteen de leidersrol op zich genomen. Niet heel verrassend, want daar is hij immers aanvoerder voor geworden, maar voor de eerste competitiewedstrijd van de Rossoneri maakte hij zijn impact op het team direct duidelijk.

De speech van Bonucci

Milan speelde de seizoensopener in en tegen Crotone en voor de wedstrijd vormde het team een kring en Bonucci nam het woord. Wat volgde is een prachtige motiverende speech over het terugbrengen van de gloriedagen van Milan die vertaald is in het Engels. Check de indrukwekkende beelden en tekst hieronder.

De motiverende woorden hadden trouwens overduidelijk geholpen, want na 23 minuten stond het al 0-3 voor AC Milan. Dat was ook de eindstand.

Behalve een lading nieuwe spelers van uitzonderlijke klasse is ook het nieuwe thuistenue van AC Milan ronduit geweldig. Die kun je hier checken.