Guardiola’s speech voor David Silva’s te vroeg geboren zoontje bezorgt je kippenvel

Als je ons een beetje volgt en de site regelmatig checkt, dan zul je inmiddels wel weten dat Amazon een docu-serie over Man City’s topseizoen 2017/18 heeft gemaakt. Tijdens het filmen kregen ze overal toegang toe, inclusief de kleedkamers op wedstrijddagen. We hebben al een aantal fragmenten laten zien, maar de laatste die online is gekomen is waarschijnlijk de mooiste. Het gaat om Guardiola’s speech over David Silva voor de wedstrijd tegen Spurs.

Speech Guardiola

David Silva was één van de belangrijkste spelers van het seizoen, maar de Spanjaard heeft op privé-gebied een ontzettend zware periode gekend. Zijn zoontje was veel te vroeg geboren (al na 25 weken), waardoor hij veel op en neer naar Spanje moest en natuurlijk ontzettend bezorgd was. City gaf hem vrij zolang als hij maar wilde, waardoor hij een aantal belangrijke wedstrijden miste, zoals die tegen Spurs. Tijdens de bespreking voor de wedstrijd vroeg Guardiola zijn spelers om het die wedstrijd voor Silva te doen.

‘Vandaag moeten we winnen om één reden: David Silva en zijn vriendin, Yessie. Hij is aan het f***cking lijden. Als jullie het veld op gaan moet je genieten. Genieten voor hem. Als we gaan lijden, dan lijden we voor hem. Is dat duidelijk?’

Helaas zie je in bovenstaande clip niet de volledige speech, maar in de docu zal die speech er wel volledig op staan. Na het stukje van de speech hoor je Silva zelf over de situatie spreken, wat eigenlijk net zo mooi is. City won de wedstrijd trouwens met 4-1 en het gaat inmiddels helemaal goed met Silva’s zoontje Mateo. Hieronder nog een prachtige foto van de twee, net nadat City de titel pakte.

Sinds vandaag is de achtdelige docu-serie te zien via Amazon Prime. Mocht je de indrukwekkende trailer nog niet gezien hebben, dan moet je hier zijn. Een hele dikke aanrader!

Bron: Sport Bible