De spelers die dit seizoen Appie Nouri eren met rugnummer 34

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Abdelhak Nouri in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Hij liep blijvend hersenletsel op en er kwam een abrupt einde aan een veelbelovende carrière. Om hem te eren heeft Ajax het rugnummer 34 voor altijd aan Appie toegekend, maar in het buitenland zijn er ook spelers die hem juist eren door met #34 te spelen.

Spelers met #34

Natuurlijk zijn het vooral ex-Ajacieden die voor het nummer gekozen hebben. Justin Kluivert gaat bij AS Roma bijvoorbeeld met het rugnummer spelen, net als Amin Younes bij Napoli. Ook Philippe Sandler, die in de jeugd van Ajax speelde, heeft voor nummer 34 gekozen bij Manchester City.

De iets minder bekende gevallen die dezelfde ode brengen zijn spelers die in de jeugd van Ajax hebben gespeeld, zoals Reda Boultam en Terry Lartey Sanniez.

De meest aansprekende naam die Appie eert is Barcelona aanvaller Ousmane Dembele. Hij heeft ‘#Nouri 34’ op zijn Nike Mercurial voetbalschoenen laten printen. Hoewel hij nooit een teamgenoot van Nouri is geweest, kennen ze elkaar wel van internationale jeugdtoernooien waar ze elkaar regelmatig tegenkwamen.

Hoewel het nog steeds een zeer trieste zaak is, is het goed om te zien dat deze spelers Nouri in het zonnetje zetten met de keuze voor hun rugnummer. #StayStrongAppie.