De spelerstunnel van Rode Ster is de meest angstaanjagende van Europa

Het publiek bij het Servische Rode Ster Belgrado staat bekend als één van de meest fanatieke, vijandige en intimiderende van de wereld. Negentig minuten lang maken ze een hels kabaal, maar als je als speler op bezoek gaat bij deze club begint de intimidatie al in de spelerstunnel. Die is namelijk zó angstaanjagend dat je als speler waarschijnlijk al wat remsporen in de onderbroek hebt zitten voordat je uit de tunnel komt.

Spelerstunnel Rode Ster Belgrado

We hebben de spelerstunnels van St. Pauli en Schalke 04 al eens in de spotlights gezet, maar dat deden we omdat we die gewoon gruwelijk vet vonden. Bij Rode Ster gaat het niet om hoe mooi de tunnel is, want dat is ‘ie niet. Het is juist een sombere, grimmige betonnen tunnel met graffiti op de muren, een leger aan politiemannen en intimiderend lawaai van ruim 55,000 man dat door de betonnen muren knalt. Simpelweg angstaanjagend. In onderstaande video beleef je hoe het is om door de tunnel te lopen.

Deze beelden werden al in 2015 gemaakt voor de beladen ‘Eternal Derby’ tegen Partizan Belgrado, dus heftiger dan dit ga je het waarschijnlijk niet krijgen. Toch geeft het je wel een idee van hoe je je als speler voelt als je op bezoek gaat bij het ‘Marakana’ Stadion.

Ook buiten Europa zijn er natuurlijk veel clubs met een zeer fanatieke aanhang. Deze Ultra’s uit Indonesië creëren de meest sicke sfeeracties.