De spelerstunnel van Schalke 04 is één van de vetste ter wereld

Voor een profvoetballer is er waarschijnlijk niet veel magischer dan de tunnel uitlopen en in een kolkend stadion terecht komen. Bij sommige clubs is het echter al magisch om in die spelerstunnel zelf te staan, vanwege de legendarische status van die tunnel. Denk bijvoorbeeld aan die van Liverpool met het ‘This is Anfield’ bordje of in Nederland de Kuip. In Duitsland zijn er ook een paar parels van tunnels. Deze van Schalke 04 bijvoorbeeld.

Spelerstunnel Schalke 04

De tunnel werd in 2014 gerenoveerd, want tot die tijd was het ‘gewoon’ een blauwe tunnel met een tekst erop. Nu is het een symbool van de roots van de club, want het weerspiegelt een mijnschacht. De kolenmijnen waren namelijk een belangrijk onderdeel van de regio en de club die zichzelf identificeert als een ‘working man’s club’. Het resultaat is behalve schitterend ook heel indrukwekkend.

Dat Champions League bordje geeft het toch wat extra kracht hè? Toch is dit misschien niet eens de meest indrukwekkende spelerstunnel van Duitsland. Die eer krijgt St. Pauli wat ons betreft.