Neymar is vanaf nu ’s werelds meest gesponsorde voetballer

Het zal je niet verbazen dat de sterren van het voetbal niet hoeven te betalen voor hun voetbalschoenen. Ze worden natuurlijk gewoon betaald door merken als Nike om op hun voetbalschoenen te spelen. Bij de echte supersterren houdt het daar nog niet op, want als ze het voetbalveld verlaten zetten ze hun gesponsorde zonnebril en koptelefoon op en natuurlijk mag het horloge niet ontbreken. Maar wie is de koning van de sponsordeals? Dat is Neymar sinds kort.

Sponsordeals Neymar

Begin deze week werd Neymar een globale ambassadeur voor de Qatar National Bank. Het was alweer het 35e bedrijf waarmee hij een sponsordeal heeft gesloten, waarmee hij dus de meeste sponsordeals heeft in het voetbal. Het leverde hem in 2018 zo’n €15,5 miljoen op bovenop de dik €60 miljoen die hij jaarlijks van PSG krijgt.

Toch kun je twijfelen of hij wel echt de koning van de deals is. Qua aantallen wel, maar niet qua waarde in ieder geval. Dat is nog altijd Cristiano Ronaldo, want zijn geschatte inkomen door deze deals wordt in 2018 geschat op ruim €40 miljoen. Baas boven baas zullen we dan maar zeggen. Maar even terug naar Neymar, want met welke merken heeft hij een deal gesloten? Komt ‘ie:

Nike, Jordan, Beats, Red Bull, McDonalds, MasterCard, Gillette, Wish, Handicap International, TCL, Digible, Proibida, Cafe Pilao, Replay, C&A, Gol, Oppo, Gaga Milano, EA Games, Honda, AB InBev, Mr Z, Arco, Mauricio de Sousa, Skillab, Panini, Mattel, Romancer, Universo Dod Livros, Rico, Heilar, Air, Cerveja Prohibida en Sidney Oliveira.

De absolute topvoetballers zijn natuurlijk perfecte figuren voor grote merken om hun producten te promoten. Zij bereiken namelijk zóveel mensen dat ze het geld vaak gewoon waard zijn. Neymar heeft bijvoorbeeld 107 miljoen volgers op Instagram. Even ter vergelijking; PSG heeft er 17.4 miljoen. Dan kun je dus wel begrijpen dat veel bedrijven hem willen koppelen aan hun merk. En andersom snap je natuurlijk ook dat Neymar graag de deals binnen harkt voor wat extra centjes.

Het is nou ook weer niet zo dat Neymar alles voor geld doet. Pas liet hij namelijk een gigantische tattoo van Spiderman & Batman op zijn lichaam zetten. Niet vanwege een deal met DC & Marvel, maar gewoon omdat hij fan is van de superhelden.