Dit wordt het fantastische nieuwe AS Roma stadion

Rome is één van de mooiste steden van Europa en misschien wel ter wereld. Het staat bol van de prachtige gebouwen en natuurlijk het Olympisch Stadion waar AS Roma en SS Lazio hun thuiswedstrijden spelen. Vanaf 2019 komt daar verandering in, want dan gaat AS Roma verhuizen naar het nieuwe Stadio della Roma. Een schitterend modern stadion dat plaats gaat bieden aan 52,500 toeschouwers. Dit stadion komt sowieso op jouw bucket list.

Het project

Het project loopt al vanaf 2012 en in maart 2014 werd een model van het nieuwe stadion voor het eerst aan het publiek getoond. Naar verwachting start men begin 2017 met het bouwen van het Stadio della Roma en midden 2019 verwachten ze dat het stadion klaar is voor gebruik. Dat duurt dus nog even, maar gelukkig zijn er al afbeeldingen waar we enorm van kunnen genieten en hebben we ook al een heleboel info over het indrukwekkende project dat in totaal meer dan €2 miljard euro gaat kosten (€400 miljoen aan het stadion).

nieuw-stadion-as-roma-3

Qua design is het stadion een ode aan de architectuur van Rome’s rijke historie, en dan met name het Colosseum. Een probleem bij het huidige stadion is dat de fans ver van het veld verwijderd zitten. In het nieuwe stadion wordt dat verbeterd en zitten de fans zo’n 10 meter van het veld af. Dat maakt een wedstrijd bezoeken toch wel een stuk aantrekkelijker. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het Stadio della Roma klaar is voor AS Roma’s thuiswedstrijden.

Het hele project bestaat niet alleen uit het stadion, want er wordt ook een nieuw trainingscomplex aangelegd en een epicentrum van entertainment, business, woningen en cultuur voor alle Roma fans, Romeinen en internationale bezoekers.

nieuw-stadion-as-roma-2

nieuw-stadion-as-roma-4

nieuw-stadion-as-roma-6

nieuw-stadion-as-roma

nieuw-stadion-as-roma-5

nieuw-stadion-as-roma-1

Leestip: Dit wordt het prachtige nieuwe stadion van Atlético Madrid