Bizarre statistiek bewijst dat Neuer de meest complete keeper ter wereld is

Manuel Neuer staat al jaren bekend als één van de beste, zo niet de beste keeper ter wereld. Niet alleen vanwege zijn fantastische reddingen en zieke hoeveelheid clean sheets, maar ook om zijn ongekende voetballende kwaliteiten. De Duitser is eigenlijk een keeper en laatste man in één, want ook verdedigend verricht hij veel werk. Als hij ook maar een klein beetje gevaar ruikt staat hij al klaar op de zestien om diepe ballen te onderscheppen als een echte verdediger. We kwamen een bizarre statistiek tegen die bewijst hoe belangrijk Neuer is in verdedigend opzicht.

via GIPHY

Onderscheppingen Neuer

Hij herwint namelijk vaker balbezit en heeft meer onderscheppingen dan de verdedigers voor hem. En niet alleen meer dan de Bayern verdedigers, maar meer dan elke andere Bundesliga speler van welke club dan ook. De indrukwekkende statistiek komt van Whoscored en die laat zien dat Neuer tijdens de laatste vier seizoenen maar liefst 342 keer de bal heroverd heeft op het verdedigende deel van het veld. We zeggen het nog maar een keer: niemand deed dat vaker tijdens de laatste vier seizoenen in de Bundesliga. Sick!

Het toont maar weer eens aan dat Neuer het keepersvak echt veranderd heeft met zijn voetballende capaciteiten. Toch gaat dat niet ten koste van zijn keeperskwaliteiten, want dit seizoen heeft hij na 25 wedstrijden slechts 13 keer de bal uit het netje gevist. Of hij de beste lijnkeeper is weten we niet, maar dat het de meest complete doelman ter wereld is lijkt ons wel duidelijk.

Leestip: Jan Oblak zorgt voor hoogtepunt met ongelofelijke driedubbele redding