Bizarre statistiek bewijst dat Neymar & Mbappé hun spits Cavani keihard overslaan

Er zijn op deze aarde weinig tot geen teams met een aanval die zo goed is als die van PSG. Met Neymar, Mbappé en Cavani hebben ze drie wereldtoppers in huis die er vol op los scoren, maar er is een statistiek opgedoken die toch behoorlijk bizar is. Het gaat om het aantal passes die de drie naar elkaar versturen.

Neymar & Mbappé slaan Cavani over

De Franse krant L’Equipe besloot eens dieper in de samenwerking tussen de drie sterren van het team te duiken. Ze focussen zich hierbij op de passes die ze naar elkaar sturen en hieruit valt te concluderen dat Neymar en Mbappé elkaar blindelings vinden, maar dat Cavani overgeslagen wordt. Vooral door Neymar. Iets wat misschien niet heel verrassend is na de problemen die ze vorig seizoen met elkaar hadden. We pakken de cijfers erbij.

Dit seizoen eindigde 25% van de passes die Neymar gaf in de voeten van Mbappé en de Fransman verstuurt 31% van zijn passes richting Neymar. En hoeveel procent van de passes gaat naar Cavani? Mbappé verstuurt 5% van zijn passes naar de Uruguayaan, wat niet echt veel is, maar Neymar spant de kroon met 0.5% van zijn passes die bij Cavani eindigen. Minder dan 1%!

Toch wel pijnlijke stats voor Cavani. Uit deze statistieken wordt echter wel duidelijk dat Neymar & Mbappé een speciale connectie met elkaar hebben. Heb jij ook zo’n goede band binnen het veld met een teamgenoot? Je herkent het hieraan.

Bron: Sport Bible