Statistieken bewijzen dat Sergio Ramos de ultieme redder van Madrid is

Gisteren speelde Real Madrid de return tegen Napoli in de achtste finales van de Champions League. Na een 3-1 overwinning in Santiago Bernabeu gingen de Madrilenen op bezoek bij Mertens & co. In de eerste helft zette Mertens de Italianen op een 1-0 voorsprong, maar na rust was het weer Sergio Ramos-tijd. De tweede helft was nog jong toen de redder van Madrid de stand alweer helemaal had omgedraaid met twee kopballen (waarvan de laatste misschien als eigen goal van Mertens geteld werd).

Ramos redt Madrid, alweer

Het wapen van de centrale verdediger lijkt ons inmiddels wel duidelijk, maar het blijkt gewoon onmogelijk te zijn om tegen te houden. Hij torent boven iedereen uit en kopt het leer strak tegen de touwen: het bekende Ramos recept. Met de twee doelpunten behaalde hij gisteren voor het eerst in zijn 14-jarige carrière de mijlpaal van 10+ goals in één seizoen. Ook specifiek in de Champions League is hij dé man in grote wedstrijden, want zijn laatste 7 goals in de CL scoorde hij allemaal in de knockout fase.

De heldenstatus van Ramos wordt echter pas écht duidelijk na het zien van de volgende statistiek: van zijn 21 doelpunten die hij sinds de Champions League finale van 2014 scoorde, maakte hij er 18 op het moment dat Real Madrid op achterstand of een gelijkspel stond. Dan ben je dus met recht de redder van Madrid. Baas!

Leestip: Dit is de man achter de sicke tattoo’s van Sergio Ramos

Bron: 101 Great Goals