Modric’ stats tegen Argentinië bewijzen dat hij de beste middenvelder ter wereld is

Gisteren stond er een topaffiche op het programma bij het WK met de wedstrijd Argentinië – Kroatië. De ogen waren vooral gericht op Argentinië & Messi, want zij moesten winnen. Het waren echter de Kroaten en vooral Luka Modric die de aandacht opeiste in een klinkende 0-3 overwinning. Na afloop werd de middenvelder van Real Madrid (voor de tweede keer op rij) verkozen tot ‘Man of the Match’ en na het zien van de volgende statistieken is dat volledig terecht.

Statistieken Modric tegen Argentinië

‘De Cruijff van de Balkan’ was de baas op het middenveld met perfecte passes, het winnen van duels en hij scoorde zelfs een heerlijk doelpunt. Zijn dynamische spel zorgde voor bizar goede statistieken: 100% voltooide dribbels, 100% luchtduels gewonnen, 100% tackles gewonnen. Tel daar nog even de 62 balcontacten, 42 passes, 3 intercepties, 2 gecreëerde kansen, 2 schoten en 1 doelpunt bij op en je hebt de (zo goed als) perfecte wedstrijd te pakken.

Mocht je dus om een of andere reden nog twijfelen wie er momenteel de beste middenvelder ter wereld is, dan zullen we je een handje helpen: dat is Luka Modric. We zijn dan ook heel benieuwd hoe ver ze het gaan schoppen tijdens dit WK. Met het team dat Kroatië nu heeft lijkt alles mogelijk.

Een andere speler die al veel indruk gemaakt heeft in Rusland is PSV’er Hirving Lozano. Hij besliste de wedstrijd tegen Duitsland in het voordeel van Mexico en dat heeft hem een heel bijzondere nieuwe status gegeven in FIFA 18.