Steeds meer Europese topclubs bieden FIFA-gamers kansen in eSports

Afgelopen dinsdag maakte PSV bekent dat het als eerste Nederlandse club een eSporter wil toevoegen aan haar officiële selectie. Middels een FIFA 17-toernooi gaan zij de gamer kiezen die volgens hen het beste bij PSV past. De interesse bleek groot, maar begrijpelijk voornamelijk onder PSV-supporters. Voor degene die geen fan van PSV is zijn er binnen Nederland nog geen alternatieven, maar in het buitenland wel al.

Sporting Lissabon – Deze club is ook pas sinds kort toegetreden door de wereld van eSports. Op 20 juli maakte Sporting bekend op zoek te gaan naar een FIFA-speler die hen gaat vertegenwoordigen op internationale toernooien.

sporting esports

Manchester City – Op 6 juli heeft Manchester City de eerste FIFA-gamer aangetrokken voor hun nieuwe eSports-divisie. Het lijkt erop dat City die afdeling wil gaan uitbreiden, dus zorg dat jij erbij bent zodra ze weer op zoek gaan.

esports

Schalke 04 – De club uit Kelsenkirchen is flink aan het doorpakken op dit gebied. Ze hebben, naast twee FIFA-players, zelfs een heel European League of Legends team gecontracteerd.

schalke esports

De meeste clubs proberen gevestigde e-teams of players te contracteren, net zoals Schalke 04. Voorbeelden zijn West Ham United, Besiktas, Wolfsburg en Santos. Deze clubs zijn al behoorlijk actief in eSports.

wolfsburg sporting

west ham united esports

besiktas

santos esports

Het lijkt een kwestie van tijd voordat meer profclubs, ook uit Nederland, de stap gaan maken. Zorg dus dat je game goed op niveau is en wie weet word jij eruit gepikt. En houd natuurlijk eventuele selectiedagen, zoals die bij PSV en Sporting Lissabon gehouden worden, in de gaten.

Leestip: PSV wil eerste club in Nederland zijn met een FIFA-gamer in de selectie