Stone Island koopt aandeel in Italiaanse voetbalclub en dat kan heel interessant worden

Stone Island en voetbal zijn behoorlijk diep met elkaar verbonden. Vooral in de voetbalstadions kom je het merk veel tegen, meestal bij de fanatieke supporters. Het is dan ook niet heel verrassend dat ze vaak in één adem, al dan niet terecht, met voetbalhooligans genoemd worden. De relatie tussen het high end fashion merk en voetbal wordt echter nóg serieuzer, want volgens Italiaanse media gaat Stone Island een aandeel bemachtigen in Serie C club Modena F.C. En dat kan om meerdere redenen zeer interessant uitpakken.

Stone Island x Modena F.C.

Het zou gaan om een aandeel van 30% in de Serie C club. Ten eerste zou het al een bijzondere samenwerking zijn omdat Modena uit dezelfde regio komt als waar Stone Island ooit is begonnen. Maar wat het voor ons vooral interessant maakt, is dat hierdoor opeens de mogelijkheid ontstaat dat Stone Island echte voetbaltenues en bijbehorende kleding gaat produceren voor Modena. Mochten ze niet volledige verantwoordelijkheid daarvoor willen dragen, dan zit er altijd nog een samenwerking in à la PSG x Jordan of Juventus x Palace x adidas.

Voor Stone Island zou het een uitgelezen kans zijn om zowel de connectie tussen het merk en voetbal nóg verder te versterken, plus de wereldwijde bekendheid te vergroten. Een volledige voetbalcollectie van Stone Island gaat namelijk gegarandeerd de wereld over. Zeker met de huidige trend waarin voetbal en fashion steeds vaker samen gaan. Naar verwachting wordt de officiële mededeling tot zeker 5 maart uitgesteld.

Bron: SoccerBible