Netflix presenteert de trailer van ‘Sunderland Til I Die’ seizoen 2

Als je ons vraagt wat onze favoriete voetbaldocu is van de laatste jaren (en misschien wel aller tijden) dan zeggen wij zonder twijfel ‘Sunderland Til I Die’ van Netflix. Tijdens die docu-serie volgden de camera’s van Netflix het eerste team van Sunderland nadat ze gedegradeerd waren van de Premier League naar de Championship. Uiteraard was het doel duidelijk: meteen weer op jacht naar promotie.

Wat vervolgens gebeurde konden de camera’s van Netflix waarschijnlijk ook amper geloven, want Sunderland degradeerde na een seizoen vol drama meteen naar nóg een niveau lager. Je kunt je wel voorstellen dat het resultaat een zeer intense docu-serie werd met veel pijn en verdriet, maar doordat de camera’s echt overal toegang tot hadden kreeg je een uniek beeld achter de schermen bij een grote voetbalclub in crisis.

Sunderland Til I Die seizoen 2

Met die dramatische degradatie eindigde seizoen 1 dus, maar gelukkig is een tweede seizoen aanstaande. Het doel zal hetzelfde zijn als in seizoen 1: promotie. Toch zal dat niet het enige zijn. Eerherstel en het volledig opnieuw opbouwen van de club zullen prioriteit nummer 1 zijn en uit de trailer van seizoen 2 blijkt al dat het een helse klus zal worden. Check hieronder de trailer van Sunderland Til I Die seizoen 2.

Mocht je het eerste seizoen nog niet gezien hebben dan raden we dat zeker nog aan. Je weet inmiddels wel hoe het afloopt, maar het is en blijft gewoon een zeer interessante en prachtige docu die iedere voetbalfan raakt. Hier kun je de trailer van seizoen 1 checken.

Foto: Netflix UK & Ireland