De tactiek achter de ongelofelijke comeback van Liverpool tegen Barça

Na de bizarre Champions League week gaan we ons weer focussen op de (inter)nationale titelstrijd, maar toch willen we nog even terugkijken naar één van de ziekste wedstrijden die we ooit gezien hebben: Liverpool – FC Barcelona. We vinden het namelijk nog steeds moeilijk te begrijpen hoe een team als Barça een 3-0 winst kan weggeven in de return. Gelukkig is YouTuber Nouman er om ons uit te leggen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Tactiek Liverpool tegen Barça

Wanneer je thuis een 3-0 verlies goed moet maken dan zul je vanaf seconde één druk moeten zetten en van Liverpool en Klopp weten we dat ze die pressing tactiek kunnen hanteren. Maar ook achter het druk zetten moet een idee zitten (zeker als je de counter eruit wil halen) en dat wordt duidelijk uit onderstaande video. Een zeer interessante analyse van één van de meest legendarische wedstrijden die wij ooit zagen.

Hier kunnen de trainers onder ons veel van leren. De spelers trouwens ook. Het is duidelijk te zien dat Liverpool het Barça onmogelijk maakt om een fatsoenlijke aanval op te zetten en zelfs de meest ervaren spelers tot fouten drijft. Zelfs de rol van Anfield wordt aangehaald. Terecht, want je kunt niet ontkennen dat de ongelofelijke sfeer in het stadion van Liverpool een rol speelt in een magische comeback als deze.

Het hele Champions League seizoen is sowieso al magisch te noemen, want het aantal classic wedstrijden is niet eens op één hand te tellen. Niet eens op twee eigenlijk. Check hier waarom dit het meest krankzinnige en mooiste Champions League seizoen ooit is.