Tactische analyse laat zien hoe Ole Gunnar Solskjaer zijn stempel op United drukt

De eerste maanden van het Premier League seizoen waren ongelofelijk frustrerend voor iedereen die Manchester United een warm hart toedraagt. Het voetbal onder Mourinho was niet om aan te gluren en de resultaten waren barslecht. Uiteindelijk werd Mourinho ontslagen en nam ex-spits en United legende Solskjaer het stokje over. En wat een verschil was er meteen te zien. Niet alleen qua spel, maar ook qua sfeer.

Inmiddels heeft SolskjaerĀ zelfs een stokoud record neergezet door zijn eerste 6 wedstrijden als trainer van United te winnen. Chapeau. De laatste overwinning werd geboekt op bezoek bij de Spurs (0-1) en de credits voor die overwinning gingen vooral naar David De Gea, maar Solskjaer verdient ook zeker de credits.

View this post on Instagram

Up the Reds. šŸ”“āœŠ #MUFC

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

Tactische analyse United onder Solskjaer

De uitwedstrijd tegen de Spurs werd gezien als de eerste Ć©chte test voor de Noorse trainer en hij besloot om zijn tactiek aan te passen tegen het topteam van Pochettino. Vooral de eerste helft zorgde dat voor controle, gevaarlijke uitbraken en uiteindelijk de prachtige 0-1 van Rashford. In onderstaande video maakt YouTuber Nouman een tactische analyse van de wedstrijd en dat is heel interessant. Vooral hoe beide trainers hun stempel op de wedstrijd drukken. Let ook op de tactische wijzigingen die Pochettino doorvoert in de rust.

Natuurlijk blijven er ook nog verbeterpunten, met name in de verdediging, maar gelukkig voor United & Ole staat daar nog de (momenteel) beste doelman ter wereld achter. Tegen de Spurs was hij ook weer sensationeel. Check hier alle 11 (!) ongelofelijke reddingen op een rijtje.